Eltűnt egy versenyléghajó az Adriai-tenger felett

Vágólapra másolva!
Nyoma veszett az Adriai-tenger felett egy léghajónak, amely egy nemzetközi léghajóverseny mezőnyéhez tartozik. A léghajó feltehetően viharba került. Kétfős személyzetét az olasz vízi mentők keresik.
Vágólapra másolva!

Nyoma veszett egy viharba keveredett brit léghajónak az Adriai-tenger felett - jelentette a BBC. Az amerikai léghajó a Gordon Bennett nemzetközi léghajóverseny résztvevője, ketten utaztak a fedélzetén. A bristoli légiirányítás szerint - ahonnan a versenyzők startoltak - a léghajóval megszűnt a kapcsolat, feltehetően kénytelenek voltak leereszkedni. A léghajót és személyzetét egy helikopterrel és motorcsónakkal keresik az olasz vízi mentők. A verseny szervezői a horvát hatóságokat és a közelben tartózkodó hajókat is figyelmeztették az eltűnt légi járműre. A léghajó nem adott le vészjelzést.

A verseny résztvevői szombat éjjel szálltak fel Bristolban, a versenyzők közül az lesz a győztes, aki a legtávolabbra jut. Az indulók között összesen 20 csapat van. Egy német csapat már Moldova felett repül, hamarosan leszállnak, egy brit társaság pedig Szerbia keleti, hegyvidéki területén keres biztos leszállóhelyet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről