A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Fekete polgármestere lett egy szlovéniai városnak

Vágólapra másolva!
Egy ghánai születésű orvost választottak polgármesternek a szlovéniai Piran városában. A BBC szerint feltehetően ő az első fekete városvezető az egykori szocialista blokkban.
Vágólapra másolva!

Új polgármestert választottak a szlovéniai Piran városában, amivel a település bekerült a világsajtóba. A város új vezetője ugyanis az afrikai születésű Peter Bossman lett, aki a szociáldemokrata párt jelöltjeként szoros versenyben győzte le Tomaz Gantar eddigi polgármestert.

A BBC szerint feltehetőleg ő az első fekete polgármester az egykori szocialista blokkban. Bossman Ghánában született és a nyolcvanas években érkezett az akkori Jugoszláviába, hogy orvosi tanulmányokat folytasson. Eredetileg ugyan azt tervezte, hogy az egyetem után visszatér szülőhazájába, de végül maradt, miután feleségül vett egy szintén orvosi végzettségű horvát nőt.

Forrás: AFP
Peter Bossman hívei gyűrűjében

Az 54 éves Bossman azt mondta, hogy érkezése után ugyan érezte, hogy vannak olyanok, akik nem akarják elfogadni, de hozzátette, hogy az elmúlt 10-15 évben nem érzett semmilyen diszkriminációt. "Nincs semmilyen problémám, és azt gondolom, hogy az emberek nem látják a bőröm színét, amikor rámnéznek" - idézte a BBC az új pirani polgármestert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!