A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vizsgálják a leváltott moszkvai polgármester feleségének cégügyeit

Vágólapra másolva!
Jurij Luzskov szeptemberben leváltott volt moszkvai polgármester felesége is érintett abban a vizsgálatban, amelyet 58,8 hektárnyi telek jogtalan átruházása miatt indítottak. Luszkov felesége tagadja a vádakat.
Vágólapra másolva!

Az építkezési vállalkozó Jelena Baturina - Jurij Luzskov szeptemberben leváltott volt moszkvai polgármester felesége - is érintett abban a vizsgálatban, amelyet 58,8 hektárnyi telek jogtalan átruházása miatt indítottak.

A vizsgálat tényét az ügyészség mellett működő nyomozati bizottság jelentette be kedden. Baturina konszernje, az Intekó erre reagálva azt közölte, hogy a telkek teljesen törvényesen, vásárlás útján kerültek birtokába.

Luzskovot, aki 18 éven át volt Moszkva polgármestere, amíg szeptemberben bizalomvesztés indokával felmentette Dmitrij Medvegyev államfő, mindig is azzal vádolták, hogy felesége javára intézi a főváros ügyeit, ezért megy jól az Intekónak.

Baturina Oroszország leggazdagabb asszonya, ingatlanbirodalma értékét a Forbes Magazin 2,9 milliárd dollárra becsüli.

Luzskovot leváltása után többször is megkérdezték, nem tart-e attól, hogy üldözni kezdik, azt válaszolta: ezt nem tudja kizárni, számos példa volt már ilyenre, de feleségével úgy döntött, hogy minden körülmények között Moszkvában maradnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!