Kanadára is lecsapott az USA-ban tomboló tél

Vágólapra másolva!
Elérte Kanadát az a viharos téli időjárás, amely az Egyesült Államok keleti partvidékén söpört végig. Toronto, Montreal és Ottawa repülőterein járatok százait törölték.
Vágólapra másolva!

Orkánerejű széllel és 20 centis hóval érkezett az Egyesült Államokban tomboló tél Kanada keleti partvidékére. New Brunswick és Québec tartományokban 20 centiméteres hó hullott hétfőn, de a hótakaró vastagsága várhatóan keddre helyenként eléri a fél métert.

Akadozik a légi közlekedés, Toronto, Montreal és Ottawa repülőterein járatok százait törölték. Hétfő estére 20 ezer lakás maradt áram nélkül New Brunswickban, Új-Skóciában és a Prince Edward-szigeten, mert letörött faágak távvezetékeket szakítottak le. Newfoundland tartományban 150 kilométer per órás erejű szél tombol.

Az USA hat államában hétfőn veszélyhelyzetet hirdettek ki a havazás miatt, a keleti parton a légi, a közúti és a vasúti közlekedés is akadozott. New York három fő repülőtere újra fogad gépeket, vasárnap óta hatezer légi járatot töröltek a rendkívüli időjárás miatt, több ezer utas volt kénytelen vesztegelni a hóvihar miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről