A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már több mint 2400-an haltak meg a kolerajárványban Haitin

Vágólapra másolva!
Elérte a 2400-at a kolerajárvány halálos áldozatainak száma Haitin. Eddig összesen 109 ezren betegedtek meg, ebből 54 ezer embert kell kórházban ápolni. Még nem tudni pontosan, hogyan került a kór a karibi országba, de az ENSZ saját kutatócsoportot hoz létre ennek feltárására.
Vágólapra másolva!

Már több mint 2400 halálos áldozatot szedett a kolera Haitin. A helyi egészségügyi tárca hivatalos közlése szerint egy hét alatt több mint kétszázzal nőtt a halottak száma, így a járvány októberi megjelenése óta összesen 2405-en haltak meg a kórtól.

Forrás: AFP

Azt még mindig nem tudni pontosan, hogy a fertőzés hogyan jutott be a közép-amerikai országba, de amerikai és haiti kutatók azt feltételezik, hogy a kolerát külföldről érkezett vírusgazdák, és nem állatok, hanem emberek vitték be a régióba.

Haitin a lakosság körében korábban az terjedt el, hogy a ragályos betegséget nepáli békefenntartók hurcolták be, és emiatt több zavargás is volt a karibi országban. Az ENSZ szerdán bejelentette, hogy saját kutatócsoportot hoz létre a járvány okainak feltárására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!