A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Újabb hadgyakorlattal mutatná meg erejét Dél-Korea

Vágólapra másolva!
Újabb hadgyakorlatot tart Dél-Korea, hogy megmutassa erejét a november végén támadást kezdeményező Észak-Koreának. Az Egyesült Államokkal közös hadgyakorlatot így hétfőtől újabb gyakorlatozás követheti.
Vágólapra másolva!

Alig fejeződött be Dél-Korea és az Egyesült Államok közös hadgyakorlata, Szöulban csütörtökön újabb katonai manőver előkészítésébe fogtak - ezúttal önállóan -, hogy elriasszák Észak-Koreát egy újabb támadástól.

A hétfőn kezdődő ötnapos, 29 különböző helyszínen megtartandó hadgyakorlat kiterjed a Sárga-tengeren lévő azon szigetekre is, amelyek a két Koreát elválasztó tűzszüneti vonal tengeri szakasza mentén helyezkednek el. Az ebben a térségben fekvő öt sziget védelmét Dél-Korea katonák átcsoportosításával és rakétavetők telepítésével megerősítette. E szigetek egyike Jonpjong, ahol november 23-án az észak-koreai tüzérség támadásában négyen meghaltak.

Szöul emellett tart egy újabb közös hadgyakorlatot Washingtonnal decemberben vagy 2011 elején - közölte a vezérkari főnök. A gyakorlatokat egy újabb észak-koreai támadásoktól tartva rendezik meg. Von Szi Hun, a titkosszolgálatok (NIS) vezetője egy parlamenti bizottság előtt állítólag megerősítette, hogy további észak-koreai támadások várhatók.

November 23-án magyar idő szerint fél 7-kor tűz alá vett egy dél-koreai szigetet az észak-koreai hadsereg, amire a déliek lövésekkel válaszoltak. Négyen meghaltak, többen pedig megsebesültek az incidensben, amely az egyik legsúlyosabb konfliktus a két ország között, amióta 1953-ban békeszerződés nélkül befejeződött a koreai háború. A támadás után a Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy az amerikai és a dél-koreai elnök egy közös hadgyakorlat megrendezésében állapodott meg válaszul a keddi észak-koreai tüzérségi támadásra. Az incidensről szóló összes cikkünket megtalálja itt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!