A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

II. János Pál véréből csinálna ereklyét a pápa egykori titkára

Vágólapra másolva!
Ereklyét készítene a II. János Pál pápától halála előtt vett vérből a pápa korábbi titkára. A vért egy kristályampullában építenék be egy lengyel templom oltárába, de az ötlet megosztja a lengyeleket: egy befolyásos jezsuita szerint az ilyen ereklyék készítésével az egyház visszatérne a középkor módszereihez.
Vágólapra másolva!

Komoly botrányt kavart Lengyelországban az a terv, hogy ereklyét készítsenek az elhunyt II. János Pál pápa véréből - írja a brit Telegraph. Stanislaw Dziwisz bíboros, a pápa korábbi titkára azt szeretné, ha a II. János Páltól halála előtt vett vért egy speciális kristályampullába tennék, és beépítenék egy épülő lengyel templom oltárába, a Krakkó közelében található Lagiewniki települesen.

Az ereklyéhez azt a vért használnák fel, amelyet a Gemelli-klinikán vettek a pápától orvosai a rajta végzett műtét során, közvetlenül a halála előtt. A vért úgy szeretnék elhelyezni a templomban, hogy a kristályampulla mindenki számára látható legyen - mondta Jan Kabzinski atya, aki a Lagiewnikiben tervezett II. János Pál Központ megvalósításán dolgozik.

Egy befolyásos lengyel jezsuita szerzetes, Krzysztof Madal ugyanakkor elítélte az ereklye tervét, mert azzal szerinte a középkori módszerekhez térne vissza a katolikus egyház. "A középkorban az emberek nem tudtak írni-olvasni, és keveset tudtak a világról, ezért az egyháznak szüksége volt ilyen izgató dolgokra" - mondta. "De az idők megváltoztak, és vért használni egy ereklyéhez ma már nem jó ötlet".

II. János Pál pápa vérének sorsát a Telegraph szerint hatalmas érdeklődés övezi Lengyelországban, ahonnan a pápa származik. A lengyelek között még most is nagy izgalommal közelítenek minden olyan emléktárgyhoz, amely az előző pápához kötődik, hiszen II. János Pálnak hatalmas kultusza van hazájában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!