Vágólapra másolva!
Ausztráliában már nyolc halottja van a hétfői árhullámnak, 72 ember eltűnt. Brisbaine lakóinak kitelepítését megkezdték.
Vágólapra másolva!

Ausztrália keleti partvidékén már nyolc halálos áldozata van a hétfőn végigsöpört árhullámnak. A hatóságok 72 embert eltűntként tartanak nyilván. A két hete tartó áradásokban összesen tizenkilencen haltak meg.

Megkezdték az emberek kitelepítését Brisbaine egyes részeiből, mert Ausztrália harmadik legnagyobb városában a víz betört a városközpontba. Az előrejelzések szerint a kétmilliós várost átszelő folyó a követkő két napban fog tetőzni. A BBC helyi hivatalos forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy egy óra alatt másfél métert emelkedett a vízszint.

A Brisbaine-től 126 kilométerre nyugatra fekvő Toowoomba településen és környékén hétfőn helyenként két méter magas árhullám söpört végig. Szemtanúk szerint a szökőárra emlékeztető víz több autót magával ragadott, hidakat és faházakat rombolt le.

Forrás: AFP
A Brisbaine-be betörő ár miatt tiznkilencre emelkedett az ausztrál álarások halálos áldozatainak száma. További képekért kattintson!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!