Clinton szerint Kína lekenyerezi Amerika szövetségeseit

Vágólapra másolva!
Az amerikai külügyminiszter szerint Amerika elsősorban Kínával küzd a globális befolyásért, de bajba kerülhet az ázsiai ország módszerei miatt. Hillary Clinton a csendes-óceáni térséget hozta fel példaként, ahol Kína "vendéglátó-politikájával" kihasználhatja, ha az Egyesült Államok csökkenti a segélyezés mértékét.
Vágólapra másolva!

Hillary Clinton Kínát tartja az Egyesült Államok közvetlen riválisának a globális befolyásért folytatott küzdelemben - írja a Daily Telegraph internetes kiadása. Az amerikai külügyminiszter szerdán az amerikai szenátus külügyi bizottsága előtt beszélt erről, ahol felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben az Egyesült Államok csökkenti a külföldnek nyújtott segélyek mértéket, azt kihasználhatja Kína.

Clinton szerint fennáll a veszélye annak, hogy hátrányba kerülhetnek a csendes-óceániai térségben Kínával szemben, miután az ázsiai ország a térségben lévő kisebb országok vezetőit rendszeresen megvendégeli Pekingben - írja a Telegraph. Clinton, aki szerint Kína támogatja a diktatórikus Fidzsi vezetőit, elmondta azt is, hogy Amerika vezető szerepének fenntartásához stratégia fontosságú az ország segélyprogramja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről