A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
15:15TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Pár héten belül a második orrszarvúfejet lopják el belgiumi múzeumokból

Vágólapra másolva!
Elloptak egy orrszarvúfejet a brüsszeli természettudományi múzeumból. A tolvajok zárás idején emelték el a preparátumot. Ez már a második ilyen eset Belgiumban.
Vágólapra másolva!

Elloptak egy kitömött orrszarvúfejet a brüsszeli természettudományi múzeumból. A három elkövető zárás idején ragadta meg a múzeum emlősöket bemutató termében kiállított preparátumot, majd beugrottak egy kocsiba, amely sofőrjével együtt a bejáratnál várta őket, és elhajtottak. Az Európai Parlament épületének közelében fekvő múzeum biztonsági emberei üldözni kezdték őket, de elvesztették a nyomukat.

A keddi eset egy hónapon belül már a második hasonló Belgiumban. Június közepén a Liege-i természettudományi múzeumból lopott el két férfi egy orrszarvúfejet. Könnygázzal ártalmatlanították a múzeumi őröket, de a rendőrök végül elkapták őket, és meglett a fej is. Mindketten lengyelek voltak, azt állították, hogy 3000 eurót (közel 800 ezer forint) kaptak volna a zsákmányért - írja a brit Telegraph című napilap.

Az orrszarvúkra eredeti élőhelyeiken gyakran vadásznak orvvadászok, mivel az állatok szarváért jó pénzeket fizetnek a feketepiacon, elsősorban Ázsiában, ahol díszítésre használják vagy orvosságként alkalmazzák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!