A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lakóautójában égett halálra egy nő és a kislánya a texasi bozóttüzekben

Erdőtűz, Texas állam, Bastrop
Vágólapra másolva!
November óta tart az erdőtűzszezon az amerikai Texas államban, eddig 3,5 millió hektárnyi terület vált a lángok martalékává, a hatóságok szerint a tűz még terjed.
Vágólapra másolva!

Több száz lakóházat pusztított el, és legalább két embert megölt az amerikai Texasban pusztító közel hatvan különálló erdő- és bozóttűz - írja a brit Guardian kedden. Az amerikai hatóságok jelentése szerint az állam északi részében egy húszéves nő és 18 hónapos kislánya vesztette életét, akik bennégtek a lakóautójukban. Az állam erdészeti hatósága szerint eddig 424 otthon vált a tűz martalékává.

Texas állam kormányzója, Rick Perry szerint ez minden idők egyik leggonoszabb tüze. Perry, aki a republikánus párt egyik lehetséges elnökjelöltje, a tűz miatt nem utazott el az elnökjelöltek dél-karolinai kerekasztal-beszélgetésére. "Sosem láttam még ennyire pusztító erdőtűzszezont életemben! Több mint 3,5 millió hektárnyi terület pusztult el november óta, ez nagyobb, mint maga Connecticut állam" - mondta Perry.

A texasi hatóságok szerint eddig 5 milliárd dollár kárt okozott a tűz, és egyelőre semmi jele annak, hogy lassulna a terjedése. Bastrop város közelében 26 kilométer hosszan ég az erdő és a bozót.

Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith
November óta égnek a tüzek Texasban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!