Egy ötfős magyar családot keresnek a japán földrengés után

Vágólapra másolva!
Öt magyart keres a tokiói magyar követség a pénteki földrengés után, arról egyelőre nincs információ, hogy melyik térségben tartózkodtak, mondta el a tokiói magyar nagykövet. A többi magyar állampolgárral minden rendben van.
Vágólapra másolva!

A pénteki japán földrengés után öt magyart keres a tokiói magyar követség - mondta Bohár Ernő japán nagykövet az [origor]-nak. Az ötfős családról nem tudni egyelőre, hogy melyik térsgében tartózkodtak a katsztrófa alatt, illetve azt sem, most hol vannak. Az ötfős család magyarországi rokonaitól is próbálnak információkat szerezni a család hollétéről, de eddig nem érkezett válasz. A magyar külügyi képviselet vezetője elmondta azt is, hogy az összes többi magyar állampolgárral - akik a követség nyilvántartásában szerepelnek - sikerült felvenniük a kapcsolatot, ők jól vannak.

Bohár Ernő nagykövet korábban azt közölte, hogy eddig egyetlen sebesült magyar állampolgárról sem kaptak információt, és a követségnek a természeti csapás sújtotta területen élő valamennyi magyarral sikerült kapcsolatba lépnie vagy közvetett információt szerezni róla.

A nagykövet arról is beszámolt, hogy szinte valamennyi uniós tagállam ajánlott fel segítséget, ám ezek többségével - logisztikai okok miatt - egyelőre nem éltek a japán hatóságok. Mint mondta, Magyarország egy mentőcsapatot állított készenlétbe, azonban Japán ezt sem vette eddig igénybe. A Japán földrengés következményeiről szóló, folyamatosan frissülő cikkünket innen érheti el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről