Macskapörkölttel mérgezhette meg üzlettársát egy férfi Kínában

Vágólapra másolva!
Üzleti vita állhat egy kínai üzletember halálának a hátterében, akinek megállt a szíve, miután egy étteremben macskapörköltet evett. A rendőrség szerint az egyik üzlettársa tehetett mérgező fűszert az ételbe.
Vágólapra másolva!

Mérgezett macskahús okozhatta egy dél-kínai milliárdos üzletember halálát - írja a brit Guardian online kiadása. A 49 éves Long Li-jüan még karácsony előtt halt meg, miután egy hármasban elköltött üzleti ebéden az ország déli részén gasztronómiai csemegének számító, lassú tűzön főzött macskapörköltet evett.

Egy Huang Kuang nevű kínai férfit pénteken tartóztattak le, mert a gyanú szerint az egyes erdős területeken megtalálható, sárga virágú, mérgező Gelsemium elegans nevű fűszert tett üzlettársa ételébe. Mind a három férfi rosszul lett az ebéd után, azonban csak Long halt meg, mert ő fogyasztotta a legtöbbet a növényből - írja a rendőrségi közlemény. A harmadik férfi, Long barátja az eset után a sajtónak azt mondta, nem evett túl sokat az ételből, mert "túl keserű" volt. Long Li-jüan az ebéd után nem sokkal szédülni kezdett, ezért kórházba vitték, ahol szívleállásban vesztette életét.

A rendőrség szerint Huangnak és az elhunyt Longnak üzleti vitája volt. Long, aki egy erdészeti vállalatot vezetett beruházási céllal, szeretett volna bérbe venni egy földterületet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről