Magyar drogcsempészeket fogtak el Ausztriában

Vágólapra másolva!
Kábítószer-csempészetért tartóztattak le két magyar és két osztrák férfit Burgenlandban. Az osztrák rendőrség szerint 1,7 millió euró értékű kábítószert csempésztek Ausztriába.
Vágólapra másolva!

Összesen 1,7 millió euró értékű kábítószert csempészett Ausztriába a rendőrség feltételezése szerint két magyar és két osztrák férfi, akiket szerdán tartóztattak le Ausztriában - közölték az osztrák bűnüldöző szervek. A gyanúsítottak a feltételezés szerint több év alatt mintegy 12 kilogramm kokaint, 96 kilogramm marihuánát, 120 ezer darab ecstasy tablettát és több kilogramm amfetamint csempésztek Magyarországról Ausztriába, legtöbbször a rábafüzesi és a pinkamindszenti határátkelőn át. Elsősorban dél-burgenlandi és stájerországi bordélyokban értékesítették a kábítószert, de magyarországi éjszakai szórakozóhelyeken is árultak drogot.

Az osztrák rendőrség a magyar hatóságokkal szoros együttműködésben, 15 hónapos nyomozás után fogta el a gyanúsítottakat. A két magyar férfit két kilogramm amfetamin Ausztriába szállítása közben fogták le az osztrák rendőrök. A nyomozás keretében előállítások és házkutatások során különféle kábítószereket és fegyvereket talált a rendőrség. Összesen 31 ember ellen tettek feljelentést a kismartoni (Eisenstadt) ügyészségen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről