A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nem mondott igazat Malina Hedvig a megveréséről - jelentette ki egy tévéműsorban Robert Fico volt szlovák kormányfő, a jövő heti előrehozott választás legnagyobb esélyese. A szlovák kormány egy hónappal ezelőtt sajtóközleményben fejezte ki sajnálkozását a Nyitrán megvert diáklánynak. Robert Fico szerint kérdés, folytatódjon-e a Malina Hedvig ellen hamis tanúzás miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

Nem történtek meg Robert Fico szerint azok a dolgok, amelyeket Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - jelentette ki vasárnap a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban. Egy hónappal ezelőtt a szlovák kormány - a strasbourgi emberi jogi bíróság ezzel kapcsolatos döntését követően - sajtóközleményben fejezte ki sajnálkozását Malina Hedvig ügye miatt.

"Jogerősen le van zárva, hogy amit Malina Hedvig állított, az nem történt meg" - jelentette ki a baloldali Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnöke, Robert Fico a Markíza kereskedelmi televízió politikai vitaműsorában vasárnap. Hozzátette: ma már csak arról folyik a vita, hogy Malina Hedvig ellen folytatódjon-e a hamis tanúzás miatt indult eljárás, vagy nem.

A magyar diáklányt - aki azóta férjhez ment, és kétgyermekes anya lett - 2006. augusztus 25-én támadták meg Nyitrán. A lány vallomása szerint azért, mert magyarul beszélt. Az akkori kormányfő és belügyminisztere (Robert Fico és Robert Kalinák) azonban nyilvánosan megvádolta őt azzal, hogy az eset nem történt meg. Emiatt 2007 májusában hamis tanúzás vádjával a szlovák hatóságok eljárást indítottak Malina Hedvig ellen. Ez az eljárás jelenleg is tart.

Egy augusztusban napvilágra került WikiLeaks-dokumentum szerint tudott a Malina Hedvig elleni támadásról a szlovák belügyminisztérium. Robert Kalinák volt belügyminiszter hivatalosan mindig azt állította, hogy az eset nem történt meg, illetve másképpen történt, mint ahogy azt a lány állította.

Szlovákiában március 10-én tartanak előrehozott választásokat. A felmérések szerint Robert Fico volt kormányfő pártja, a Smer az esélyes a győzelemre. A szlovák sajtó egy Smer-többségű kormánykoalíció esetében a Ján Fígel vezette, jobboldali konzervatív Kereszténydemokrata Mozgalmat (KDH) és a Bugár Béla vezette Most-Híd szlovák-magyar pártot tartja Robert Fico legvalószínűbb koalíciós partnereinek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!