A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Különc üzletember építteti meg az új Titanicot

Vágólapra másolva!
Egy ausztrál milliárdos pénzéből 2016-ig Kínában épülhet meg a száz éve elsüllyedt Titanic modern másolata, amely a tervek szerint a kínai haditengerészet hajóinak kíséretében fogja átszelni az Atlanti-óceánt.
Vágólapra másolva!

A bányaiparban érdekelt ausztrál milliárdos, Clive Palmer egy kínai hajógyárral építteti meg az 1912-ben elsüllyedt Titanic korszerű, elsüllyeszthetetlen másolatát - írja a Bloomberg hírügynökség.

A Titanic II névre keresztelt luxushajó a tervek szerint 2016-ban indul Angliából New Yorkba a kínai haditengerészet hajóinak kíséretében. A hajó minden részletében az eredeti Titanic alapján készül. "Ugyanolyan fényűző lesz, mint az eredeti Titanic, de természetesen a 21. század legmodernebb technikájával, a legjobb navigációs és biztonsági rendszerekkel szereljük fel" - közölte Palmer, akinek vagyonát 5 milliárd ausztrál dollárra (4 milliárd euró) becsülik.

Az eredetihez hasonlóan a modern Titanic is 270 méter hosszú, 53 méter magas és 40 ezer tonnás lenne, kilenc fedélzettel és 840 kabinnal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!