Megtámadtak egy afgán kormányépületet

Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylők támadtak meg egy kormányzati épületet Afganisztánban, összesen 11 ember vesztette életét, a halottak között nincs vezető beosztású tisztségviselő.
Vágólapra másolva!

Hét ember életét vesztette csütörtökön a nyugat-afganisztáni Farah tartományban, ahol négy fegyveres megtámadta a tartományi kormányzóság székhelyét - közölték rendőrségi források. A támadóknak sikerült behatolniuk az épületbe, ahol másfél órás tűzpárbajt vívtak a rendőrökkel. Ketten közülük felrobbantották magukat, a másik kettővel - az első jelentések szerint - a rendfenntartó erők végeztek.

Későbbi beszámolók szerint egy támadó felrobbantotta magát a bejáratnál, s a társai törtek be az épületbe, ahol összecsaptak a rendőrökkel. Mind a négyen automatafegyverekkel és robbanóanyagot tartalmazó övvel voltak felszerelkezve. Az egyik áldozat civil, a másik hat rendőr volt. Az incidensnek 12 sebesültje van. Egy rendőrségi szóvivő közölte: a halottak és a sebesültek között nincs vezető beosztású kormányzósági tisztségviselő.

A hatóságok gyanúja szerint tálibok voltak a támadók. A hatalomból 2001 végén elűzött vallási fanatikusok az elmúlt egy évtizedben erőszakcselekmények sorát hajtották végre. Kiemelt célpontjaik közé tartoznak az afgán közigazgatási szervek épületei és az országban állomásozó nemzetközi haderő objektumai és a nyugati külképviseletek is. A hónap elején meghirdetett tavaszi offenzívájukkal igyekeznek felgyorsítani az Afganisztánban állmásozó nemzetközi haderő kivonását, és ennek érdekében várhatóan növelik öngyilkos merényleteik számát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről