Hét fiatalt gázoltak halálra egy moszkvai buszmegállóban

az autómentes napon házolt halálra egy részeg sofőr hét fiatalt Moszkvában, halálos baleset, gázolás, ittas vezetés
Vágólapra másolva!
Az autómentes napon gázolt halálra hét fiatalt egy részeg sofőr Moszkvában. A férfi a kocsijával kétszázzal rohant bele egy buszmegállóba.
Vágólapra másolva!

Hét fiatalt gázolt halálra egy részeg autós szombaton egy moszkvai buszmegállóban. A gázoló állítólag 200 kilométer per órás sebességgel száguldott Toyotájával az orosz főváros nyugati részén lévő Minszkaja utcában, amikor a baleset történt.

Forrás: AFP/Andrey Smirnov

A balesetnek több sérültje is van, de azt még nem tudni, hogy három vagy négy emberről van-e szó. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint mind a hét halálos áldozat kamasz volt, három fiú és négy lány.

A szemtanúk szerint a gépkocsivezető annyira ittas volt, hogy menni sem tudott, amikor kikászálódott a teljesen összetört autóból. Ennek ellenére megpróbált elmenekülni a helyszínről. A rendőrség elfogta, de sérülései miatt kórházba kellett szállítani. Bűnügyi eljárás indult ellene.

Moszkvában is szombaton tartották volna az autómentes napot, de ez nem látszott meg a főváros forgalmán.

Oroszországban az állami közlekedési felügyelet adatai szerint évről évre nő az ittas vezetés miatti balesetek száma. Az év első négy hónapjában 15 százalékkal több eset volt, mint 2011 hasonló időszakában. Tavaly összesen 2100 ember halt meg a részeg sofőrök által okozott 12 500 balesetben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről