A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Állítólag lőszereket találtak a törökök a szerdán leszállásra kényszerített moszkvai járaton. Oroszország tagad, Szíria bizonyítékokat követel.
Vágólapra másolva!

Lőszerek és más katonai felszerelések voltak azon az Oroszországból Szíriába tartó utasszállító gépen, amelyet szerda este kényszerített a földre a török légierő - jelentette be csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török minszterelnök.

A harminc utast szállító repülő Moszkvából szállt fel, és a polgárháború dúlta Szíria fővárosába, Damaszkuszba tartott. A török hatóságok azért szállították le Ankaránál, mert a titkosszolgálat úgy értesült, hogy fegyverek vannak a gépen. Később továbbengedték, de rakományának egy részét lefoglalták.

Szíria a török kormányfő bejelentése után hazugsággal vádolta meg Erdogant - számolt be a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala. A szíriai tájékoztatási minisztérium az állami hírügynökségen keresztül azt közölte, hogy a török politikus szavai "nem hihetőek", és hiányolta a bizonyítékokat.

Oroszország korábban ugyancsak tagadta, hogy a gépen bármilyen fegyver lehetett volna. Erdogan azonban egyenesen azt állítja, hogy egy orosz állami fegyverexportőrtől származnak a lefoglalt eszközök.

A törökök és a szíriai rezsim közötti viszony az utóbbi hónapokban nagyon feszültté vált, miután a szíriai légvédelem nemzetközi vizek fölött lelőtt egy török gépet, nemrég pedig a tüzérség lakott török területeket lőtt. A törökök visszalőttek, és azzal fenyegetőztek, hogy keményebb választ adnak az incidensekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!