A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Iraknak gyorsabban kellenek az amerikai fegyverek

Vágólapra másolva!
Az iraki miniszterelnök a fegyverszállítások felgyorsítását kérte csütörtökön az Egyesült Államoktól, alig egy héttel az után, hogy orosz fegyverek vásárlásáról állapodott meg Moszkvával 4,2 milliárd dollár értékben.
Vágólapra másolva!

Bagdad tavaly szeptemberben már szerződést kötött az Egyesült Államokkal 18 darab F-16-os amerikai vadászgép megvételéről. Ezeket 2014 szeptemberéig szállítják le.

Most további 18-ról írtak alá megállapodást mintegy 3 milliárd dollárért. Ezeknek a gépeknek a szállítása 2018-ban fejeződik be - közölte csütörtökön Szadún al-Dulajmi megbízott védelmi miniszter. A politikus közölte azt is, hogy tárgyalnak légtérvédelmi rendszerek és Apache típusú helikopterek megvásárlásáról is.

A megállapodás alkalmával Núri al-Máliki iraki kormányfő fogadta Ashton Cartert, az amerikai védelmi miniszter helyettesét, és tőle kérte az iraki erők felfegyverzésének felgyorsítását. A felek áttekintették a szomszédos Szíriát sújtó válságot is. A jelenlegi fegyverkezési ütemmel Irak csak 2020-ban lesz képes megvédeni a légterét - állítják Bagdadban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!