A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Kamu zálogházzal halászta le piti bűnözőket a Scotland Yard

Vágólapra másolva!
Álruhás rendőrök csaltak lépre több mint 100 embert egy észak-londoni zálogházban. Jogvédők hevesen kritizálták a fedett akciót, ami során szerintük túl sok büntetlen előéletű embert is behálóztak a nyomozók. Többek szerint a rendőrség felbujtóként viselkedett.
Vágólapra másolva!

Több mint 100 embert csalt lépre a Scotland Yard egy fedett zálogházzal. A London északi, Cricklewood negyedében álló, TJ's Trading Post névre keresztelt bolt összes munkatársa álruhás rendőr volt, akik lecsaptak azokra, akik valamilyen illegális árut akartak eladni vagy venni náluk - jelentette a Guardian brit lap. A lefüleltek többsége útleveleket és jogosítványokat bocsátott áruba.

Az ügy miatt jogvédők tiltakoznak, akik szerint a lebukottak fele soha nem volt büntetve komolyabb kihágásért, és az általuk jogtalanul eladott hivatalos okiratok is vagy a sajátjuk volt, vagy hozzátartozójuké, aki beleegyezett, hogy jó pénzért - az okiratokért akár 200 fontot (közel 70 ezer forint) is kaphatnak az illegális piacon - eladják.

A jogvédők szerint a bolt felállítását akár bűncselekményre való felbujtásként is lehet értelmezni, ráadásul drága adófontokból fenntartott üzletben lebukott fiatalok büntetésük miatt hátrányba kerülnek majd a munkaerőpiacon is. A Just for Kids Law nevű jogvédő csoport vezetője szerint a lépés legfeljebb a rendőrségi statisztikáknak tett jót, a társadalomnak nem.

A bolt tavaly februártól működött 12 hónapon keresztül. Az üzlethelyiség be volt kamerázva és poloskázva. A londoni rendőrségnek nem ez az első ilyen akciója, volt már rá példa, hogy egy teljesen felszerelt rap/hip-hop zeneboltot hoztak létre, amelynek hátsó helyiségében drog- és fegyverüzletek köttettek. Ebben az akcióban összesen 37 embert tartóztattak le, zömében drogdílereket és bűnbandák tagjait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!