A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az EU-n kívüli szolgáltatók veszélyt jelentenek, ezért dolgoznak ki akciótervet. A tagállamok ugyan korlátozhatják a határokon átnyúló szerencsejátékot, de indokolniuk kell, hogy miért. Magyarország ellen emiatt évek óta kötelezettségszegési eljárás folyik.
Vágólapra másolva!

Öt területre összpontosító intézkedéscsomagot dolgoz ki az Európai Bizottság az internetes szerencsejáték szabályozására - közölte kedden az Európai Bizottság. A bizottság azt tűzte ki célul, hogy a tagállamok szerencsejáték-törvényei összhangba kerüljenek az uniós joggal.

A brüsszeli testület ismerteti, hogy a közérdekre hivatkozva a legtöbb tagállam korlátozhatja a szerencsejátékok bizonyos fajtáinak vagy minden fajtájának határokon átnyúló igénybevételét, de ezt indokolniuk kell, mert a határokon átnyúló szolgáltatások nyújtására alapvetően az egységes piac elvei vonatkoznak. A bizottság szerint négy nyugat-európai ország mellett Magyarország ellen 2006 óta folyik kötelezettségszegési eljárás ilyen okból.

Hatmillióan játszanak

A fogyasztók védelmében a bizottság uniós szintű alapelveket fog kidolgozni, hogy a játékosokat igyekezzen távol tartani az Európai Unión kívülről érkező, esetleg káros vagy rosszindulatú szerencsejáték-ajánlatoktól. A testület külön kitér az esetleges szerencsejáték-függőség kialakulásának veszélyeire, valamint arra, hogy mindenképpen meg kell akadályozni, hogy kiskorúak hozzáférhessenek az internetes szerencsejátékokhoz. Az Európai Bizottság annak terén is szeretne előrelépést elérni, hogy a játékosok pénze a lehető legnagyobb biztonságban legyen az internetes szerencsejáték során.

A csalás és a pénzmosás lehetőségének korlátozása érdekében a brüsszeli testület a pénzmosás elleni irányelveknek a szerencsejáték minden formájára, így az internetes szerencsejátékra történő kiterjesztését fontolgatja, továbbá át fogja gondolni, hogy szükséges-e az internetes szerencsejátékra bármilyen, például a szoftverre vonatkozó, európai szintű szabvány kidolgozása.

A bizottság szerint több mint hatmillióan játszanak valamilyen internetes szerencsejátékot az unióban, az iparág forgalma pedig évente átlagosan csaknem 15 százalékkal bővül; 2015-ben már 13 milliárd eurós éves forgalmat bonyolít majd.

A határokon átívelő, sokszor az Európai Unión kívülről érkező szerencsejáték-szolgáltatók viszont kívül esnek a tagországok joghatóságán, és a tagállami szerencsejáték-törvények és -felügyeletek nem tudnak velük mit kezdeni. Ez a bizottság szerint kockázatokat, veszélyeket hordoz magában, ezért döntöttek úgy, akciótervet dolgoznak ki a szektor szabályozására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!