Megnősülnek a kínai melegek

Vágólapra másolva!
Nagyjából 12 millió meleg kínai férfi vett feleségül heteroszexuális nőt, hogy megfeleljen a társadalmi elvárásoknak egy kutatás szerint.
Vágólapra másolva!

A brit Guardianben megjelent cikk szerint a kínai melegek és leszbikusok közel 80 százaléka házasságban egy ellenkező nemű partnerrel. Kínában 1997-ig törvénybe ütköző volt a homoszexualitás, az országban élő melegek helyzete azonban azóta sem lett könnyebb.

Az újság által megszólaltatott kínai meleg férfi, aki álnéven vállalta, hogy megosztja a történetét, komoly családi nyomásról számolt be, ami miatt úgy döntött, hogy végül feleségül vesz egy leszbikus nőt. Tom Vang harmincéves koráig még le tudta szerelni a szüleit, hogy Sanghajban a nők nem állnak össze olyan férfival, akinek nincs lakása, de ahogy egyre idősebb lett, már egyre nyíltabb célzásokat kapott, hogy valami nincs rendben vele, ezért döntött a házasság mellett.

Vang a feleségével egy internetes portálon ismerkedett meg, állításuk szerint mindkettejüknek szüksége volt egy párra, akivel a munkahelyi eseményeken megjelenhet, és eloszlathatja a kételyt a nemi irányultságával kapcsolatban. Abban azonban megállapodtak, hogy gyerekük sosem lesz. Egy kínai kutatás szerint azonban Vang még szerencsés helyzetben van. Nagyjából 12 millió meleg kínai férfi vett feleségül heteroszexuális nőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről