A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Több mint ezer halott lehet a szíriai gáztámadásban

Vágólapra másolva!
A szíriai lázadók szerint több mint 1300-an haltak meg egy vegyi támadásban szerdán reggel. Nem látnak már esélyt a politikai rendezésre.
Vágólapra másolva!

A szíriai ellenzék szerint 1300-nál is több halálos áldozatot követelt a szíriai kormányhadsereg egy mérges gázzal végrehajtott támadása szerdán Damaszkusz külvárosában.

George Szabra, a Szíriai Nemzeti Koalíció nevű ellenzéki ernyőszervezet egyik vezetője isztambuli sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a nemzetközi közösség a hallgatással cinkosságot vállal a "vegyi fegyveres támadás" elkövetőivel. Szabra szerint a kormányerők által végrehajtott "mészárlás" végképp ellehetetlenítette a szíriai válság politikai megoldására irányuló nemzetközi erőfeszítéseket. A szíriai hadsereg határozottan cáfolta, hogy vegyi fegyvert használt volna, és "alaptalannak" nevezte az erre vonatkozó állításokat.

YouTube-on sokkoló videók láthatók arról, hogy egy kórházban halott gyerekeken átlépdelve próbálják ellátni a sebesült embereket. (A videó megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.) A videók hitelességét egyelőre nem tudták bizonyítani.

áldozatokat azonosítanak Damaszkuszban, ahol a szíriai kormányerők feltehetőleg vegyi fegyvert vetettek be Forrás: AFP/SHAAM NEWS NETWORK

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!