A föld nyelte el a párizsi ámokfutót

Vágólapra másolva!
Egy 35 és 45 év közötti férfi hétfőn súlyosan megsebesített egy újságírót a francia Libération szerkesztőségében. Később máshol is adott le lövést, majd elrabolt egy autóst.
Vágólapra másolva!

Egy újságírót súlyosan megsebesített egy francia férfi hétfőn Párizsban, a 40 év körüli lövöldözőt azóta sem találja a francia rendőrség. A férfi hétfőn délelőtt a Libération című lap szerkesztőségébe fegyverrel lépett be, és mellbe lőtt egy fotóst, majd távozott a helyszínről.

A férfi később a Société Générale bank székházánál is lövöldözött, itt nem sérült meg senki, majd egy autóst arra kényszerített, hogy vigye a Champs-Élysées-re, ahol egyes elképzelések szerint metróra szállt, majd eltűnt.

A rendőrség ugyanazt a férfit keresi, aki még pénteken egy másik francia lap, a BFMTV szerkesztőségébe is fegyverrel lépett be, majd azt mondta az egyik újságírónak, hogy "legközelebb már nem hibázlak el".

A hatóságok szerint magányos elkövetővel van dolguk, de egyelőre nem tudják, hogy mi áll a cselekedeti hátterében, és azt sem, hogy ki lehet. A 35 és 45 év közötti férfi nagyjából 180 centi magas, borostás, a haja őszül. A hétfői támadáskor fekete mellényt, sapkát, khaki kabátot és zöld cipőt viselt. Az Izraelben tartózkodó francia elnök, Francois Hollande szerint el kell kapni a lövöldözőt, mielőtt újra ölni próbál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről