Eltűnt az argentin elnök

Vágólapra másolva!
Az argentinok azt kérdezik, hogy ki irányítja mostanában az országot. Cristina Fernandez tavaly egy műtét miatt betegszabadságra ment, most egy hónapja nem látták.
Vágólapra másolva!

Cristina Fernandez de Kirchner csaknem egy hónapja nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és több mint egy hónap eltelt az utolsó Twitter-bejegyzése óta is, a bírálói így feltették a kérdést, hogy mégis ki irányítja mostanában Argentínát.

Fernandez közeli tanácsadói hangsúlyozzák, hogy jelenleg is az elnök dönt a kormányzati lépésekről.

Cristina Fernandez tavaly októberben ment betegszabadságra, sürgős műtétet hajtottak végre rajta. Hivatalosan novemberben tért vissza, és több rendezvényen is megjelent decemberben. Mivel azonban hetek óta nem látták, ismét felvetődtek kételyek az egészségi állapotával kapcsolatban. Politikai elemzők szerint elképzelhető, hogy nem akar olyan sorsra jutni, mint a férje, Nestor Kirchner elnök, aki 2010-ben szívrohamban halt meg, ezért kiemelten odafigyel az egészségére.

Ugyanakkor olyan elemzői vélemény is elhangzott, hogy Cristina Fernandez eltűnése egy politikai stratégia része, és az elnök tulajdonképpen az utódjának a színre lépését készíti elő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!