Hatvanhárom nő szökött meg a Boko Haram karmai közül

Vágólapra másolva!
A szélsőséges iszlamista csoport fegyveresei két hete hurcoltak el őket.
Vágólapra másolva!

Megszökött elrablóitól Nigériában 63 nő és lány, akit csaknem két hete hurcoltak el feltehetőleg a Boko Haram szélsőséges iszlamista csoport fegyveresei – közölték vasárnap biztonsági források.

Az áldozatokat az ország északkeleti részén lévő Borno államban, Kummabza faluban tartották fogva több napon át. A támadó fegyveresek legalább négy embert megöltek, és 68 nőt, illetve lányt vittek magukkal. Egy tisztségviselő szerint hároméves kislányok is voltak az elraboltak között.

Egy helyi milíciavezető az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy a foglyok egy olyan időszakban tudtak elszökni, amikor az elrablóik őrizetlenül hagyták őket.

A hadsereg szerint katonák péntek este összecsaptak a térségben a Boko Haram fegyvereseivel, akik ismét megtámadtak egy várost. A harcokban több mint 50 iszlamistát öltek meg – állítja a hadsereg.

A Boko Haram áprilisban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elrabolt több mint kétszáz iskolás lányt a Borno területén fekvő Chibok faluból, majd azzal fenyegetőzött, hogy eladja őket rabszolgának.

A környéken azóta is gyakran rabolnak el nőket és gyermekeket az iszlamisták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről