Clinton bocsánatot kért Obamától

Hillary CLINTON amerikai külügyminiszter tárcája washingtoni székházában, a WikiLeaks által kiszivárogtatott titkosított amerikai dokumentumok ügyében beszél
Vágólapra másolva!
Hillary Clinton bocsánatot kért Barack Obamától, amiért egy amerikai lapnak adott interjújában bírálta az amerikai elnök külpolitikáját.
Vágólapra másolva!

Sajtójelentések szerint Clinton – aki az első Obama-kormány külügyminisztere volt – helyi idő szerint kedden délután hívta fel egykori "főnökét", akitől elnézést kért a The Atlantic című lapban megjelent bírálatért.

A volt külügyminiszter Szíria kapcsán kritizálta Obama elnököt, azt hangoztatva, hogy az Egyesült Államok a polgárháborúban túlzottan tartózkodó magatartást tanúsított, és nem segített a rezsimellenes felkelések kezdeményezőinek abban, hogy hiteles katonai erőt építsenek ki. Hillary Clinton ezt kudarcként értékelte, hangoztatva, hogy ezáltal olyan hatalmi vákuum keletkezett, amelyet a dzsihádisták töltöttek be.
Clinton szóvivője szerint az egykori first lady biztosítani kívánta Obamát arról, hogy az általa mondottak nem jelentettek támadást az elnök ellen. Egyidejűleg reményét fejezte ki, hogy – mint a szóvivő utalt rá – egymás megölelésével lezárhatják az ügyet. Ez az ölelés azóta állítólag már meg is történt, Obama és Clinton ugyanis kedden este együtt vett részt egy atlanti-óceán-parti vacsorán.

Hillary Clintont a Demokrata Párt potenciális elnökjelölt-aspiránsának tekintik. Ő maga egyelőre még nem közölte, hogy indul-e a pártja elnökjelöltségéért, bár megfigyelők szerint erre igen nagy az esély. Egy nemrégiben készített felmérés szerint a demokraták 82, a republikánusoknak pedig az 51 százaléka vélekedett úgy, hogy Clinton meg is nyeri az elnökválasztást, ha ő lesz pártjának hivatalos jelöltje.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről