A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kevesebb a menekült a Szindzsár-hegységben, mint hitték

Vágólapra másolva!
Miután mintegy húsz amerikai katona felderítő tevékenységet végzett szerdán az Iszlám Állam fegyveresei által ostromlott észak-iraki Szindzsár térségében, az amerikai védelmi minisztérium bejelentette, hogy valószínűleg nem lesz szükség katonai mentőműveletbe kezdeni.
Vágólapra másolva!

Hírügynökségi jelentések szerint az amerikai hadsereg különleges egységéhez tartozó osztag tartott szemlét tartott a térségben, hogy tanulmányozza az ott rekedtek kimenekítésének lehetőségeit. Nem sokkal később már azt is közölték, hogy a csoport teljesítette misszióját, és visszatért a kurdisztáni Erbílbe.

Chuck Hagel védelmi miniszter a felderítő missziót követően azt mondta, csökkent a valószínűsége annak, hogy az evakuálást célzó műveletre sor kerül. Mint mondta, a korábban gondoltnál jóval kisebb (néhány ezres, nem pedig tízezres) a hegységben rekedtek száma, mert az iszlamisták elleni légicsapásoknak köszönhetően sokan el tudtak menekülni.

Könnyítettek a bujkálók helyzetén a levegőből ledobott élelmiszer- és ivóvízsegélyek is, és Hagel szerint egészségi állapotuk is jobb, mint a korábbi beszámolók alapján megállapítani lehetett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!