Bush bezzeg orrba vágta volna Putyint

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban időközi választásokat tartanak november 4-én, amelynek az a tétje, hogy a republikánusok megszerzik-e a többséget a szenátusban is a képviselőház után.
Vágólapra másolva!

John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke a kampányban George W. Bushsal példálózott egy kampánygyűlésen Obama elnök külpolitikáját bírálva.

„Van valaki, aki úgy gondolja, hogy Vlagyimir Putyin bevonult volna a Krím-félszigetre, ha George W. Bush lenne az Egyesült Államok elnöke? Hát nem!” – tette fel a költői kérdést, majd meg is válaszolta azt.

„Még Putyinnak is van elég esze ahhoz, hogy tudja, Bush tíz másodpercen belül orrba vágta volna ezért” – tette hozzá a tapsviharban kitörő hallgatóság előtt.

Barack Obama külpolitikája is kampánytéma Forrás: AFP/Saul Loeb

Pont Bush?

Boehner gyakran használ cifra kifejezéseket Obama vezető képességeinek megkérdőjelezésekor, de Busht ritkán szokták emlegetni a republikánusok, különösen külpolitikai témákban, emlékeztetett a CNN.

Az ő külpolitikai döntései – elsősorban az iraki háború elindítása – vezetett ugyanis ahhoz, hogy a demokraták 2006-ban elsöprő választási győzelmet arattak, és többséget szereztek a szenátusban és a képviselőházban is.

George W. Bush külpolitikai döntéseit még a republikánusok sem szívesen emlegetik Forrás: AFP

Ráadásul meg is úszta az orrba vágást

Ráadásul Boehner a jelek szerint sajátosan értelmezi a történelmet, ugyanis Putyin 2008-ban, Bush elnöksége idején is megtámadott egy volt szovjet köztársaságot: Grúziát.

Bush pedig nem vágta orrba sem Putyint, se Dmitrij Medvegyev akkori orosz kormányfőt. Mi több, többen komolyan bírálták is az amerikai elnököt, amiért nem lépett fel erőteljesebben Oroszországgal szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről