Magyarország gondoskodik Ukrajna kiberbiztonságáról

kormánytagok, kormány, protokolláris események, italozás, borozás, pálinkázás, kormánytagok italoznak, a kormány és az ital
Budapest, 2014. március 11. Hende Csaba honvédelmi miniszter a Magyarország NATO-csatlakozásának 15. évfordulója alkalmából az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének rezidenciáján tartott ünnepségen 2014. márciusi 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar kormány 100 ezer euróval járul hozzá Ukrajna elektronikus információbiztonságának megerősítéséhez – jelentette be Hende Csaba a Security Jam elnevezésű webkonferencián.
Vágólapra másolva!

A magyar védelmi miniszter elmondta, hogy a szóban forgó összeget a budapesti kormány a NATO speciális alapjába fizeti be, amely gondoskodik majd a támogatás célszerű felhasználásáról – adta hírül az ukrán RIA Novosztyi hírügynökség. A tárcavezető azt is elárulta, hogy Magyarország hamarosan saját képviseletet nyit az Észak-atlanti Szerződés Szövetségének kijevi irodájában.

Az ukrán sajtó értesülései szerint az internetes konferencián Hende Csaba a kormány nevében az anyagi hozzájáruláson kívül más jellegű, gyakorlati felajánlásokat is tett az ukránok javára. Mint mondta, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja készen áll a kelet-ukrajnai harcokban megsebesült katonák egy részének orvosi ellátás és rehabilitáció céljából történő befogadására.

Hende Csaba más jellegű, gyakorlati felajánlásokat is tett az ukránok javára Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Annak sincs akadálya, hogy az ukrajnai haderő tiszti állománya a magyar védelmi tárca közreműködésével tökéletesítse angol nyelvtudását, vagy hogy az ukrán tűzszerészek a Magyar Honvédség berkeiben tökéletesítsék tudásukat a házilag készült pokolgépek és egyéb robbanószerkezetek hatástalanítását illetően.

Anders Fogh Rasmussen volt NATO-főtitkár még szeptemberben közölte, hogy a szövetség átfogó és testreszabott intézkedéscsomagot állított össze annak érdekében, hogy Ukrajna hatékonyabban tudjon gondoskodni saját biztonságáról. A segítségnyújtás a kibervédelemre, a logisztikára, a vezénylési-ellenőrzési tevékenységre és a kommunikációra összpontosít, amellett a NATO-tagállamok a konfliktusban megsérült ukrán katonák rehabilitációjához is segítséget nyújtanak – emlékeztet az ukrán hírügynökség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!