A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Szorosabbá fűzné a gazdasági kapcsolatokat Dél-Koreával Áder János

Áder János; PAK GUN HJE Szöul, 2015. április 14.
Pak Gun Hje köztársasági elnök fogadja a hivatalos látogatáson Dél-Koreában tartózkodó Áder János köztársasági elnököt (b) a szöuli elnöki palotában, a Kék Házban 2015. április 14-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Szöul, 2015. április 14. Pak Gun Hje köztársasági elnök fogadja a hivatalos látogatáson Dél-Koreában tartózkodó Áder János köztársasági elnököt (b) a szöuli elnöki palotában, a Kék Házban 2015. április 14-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Egy közös gazdasági alap létrehozására tett javaslatot Áder János köztársasági elnök Dél-Koreában annak elősegítésére, hogy a két ország kis- és középvállalatai egymás piacára léphessenek – az államfő erről azt követően számolt be újságíróknak, hogy kedden Szöulban fogadta őt Pak Gun Hje köztársasági elnök.
Vágólapra másolva!

Közvetlen légi járat

A dél-koreai elnöki palotában, a Kék Házban tett látogatása során Áder János felvetette Magyarország és Dél-Korea tudományos eredményeinek közös hasznosítását, emellett - a turizmus és a vállalkozói kapcsolatok bővítése érdekében - egy közvetlen légi járat elindítását is javasolta a két főváros között.

A két delegáció megbeszélést tart Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az egyik legfontosabb beruházó

Dél-Korea első női köztársasági elnökénél tett látogatása után az államfő kifejtette: az elmúlt években kétmilliárd dollárnyi tőke érkezett Magyarországra Dél-Koreából, így az egyik legfontosabb beruházó az országban, vállalatai 23 ezer embernek adnak munkát. Ugyanakkor továbbra is cél a visegrádi négyek országai felé nyitó ázsiai állam befektetői lendületének megtartása és annak elérése, hogy a dél-koreai cégek bővítsék magyarországi tevékenységüket.

Tudományos együttműködés

Míg Magyarország inkább az alapkutatásban, Dél-Korea az alkalmazott kutatásban ért el számottevő eredményeket – indokolta Áder János a két ország tudományos együttműködésének bővíthetőségét, amelyre a környezetvédelem, a vízgazdálkodás és az informatika területén lát lehetőséget. Az együttműködést a nemrég felállt Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal is segítheti – fűzte hozzá az államfő.

Pak Gun Hje köztársasági elnök fogadja Áder Jánost Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Hangsúlyozta: a kelet-ázsiai állam éves nemzeti jövedelmének négy százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, vagyis Izrael után a második legmagasabb összeget költi olyan fejlesztésekre, amelyek eredményeit közvetlenül hasznosíthatja az iparban.

Egyre több dél-koreai jön

Dél-Korea államfője kedvezően fogadta a Szöul és Budapest közötti közvetlen légi járat beindítására tett javaslatot – számolt be Áder János. Az elnök úgy látta: bár az elmúlt időszakban mintegy 40 százalékkal, évi százezerre emelkedett a Magyarországra látogató dél-koreaiak száma, a repülőjárat nemcsak a turizmus célországává tenné hazánkat, de a vállalkozói kapcsolatokat is erősíthetné.

Közvetlen légi járat indulhat Szöul és Budapest között Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Kedden Áder János továbbutazik Mongóliába, ahol szerdán ünnepélyes keretek között fogadja Cahiagín Elbegdordzs mongol köztársasági elnök. Az államfő találkozik Csimedín Szaikhanbileg miniszterelnökkel is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!