Obama megígérte, megtette

Lake Area Technical Institute US President Barack Obama speaks during a commencement ceremony at Lake Area Technical Institute in Watertown, South Dakota on May 8, 2015. South Dakota is the last of the 50 states Obama has visited as President. AFP PHOTO/B
Elnök úr, vigyázzon magára!
Vágólapra másolva!
Barack Obama teljesítette ígéretét: az Egyesült Államok mind az ötven államába ellátogatott elnökként. Utolsónak Dél-Dakotába pénteken.
Vágólapra másolva!

A 2009 óta hivatalban lévő politikus oregoni programja után utazott a dél-dakotai Watertownba, ahol az ország egyik legjobb előkészítő főiskolájának tartott Lake Area Technical Institute diplomaosztóján mondott beszédet.

A tudósítások szerint a dél-dakotaiakat nem bántotta, hogy elnökként Obama az ő államukba látogatott el utoljára.

- mondta Dennis Daugaard az elnök beszéde előtt. A watertowni boltokban még pólókat is árultak, rajta az elnök képével és a Saved the Best for Last felirattal.

- viccelődött az elnök.

A legjobbat hagytam utoljára Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Barack Obama 2008-ban, még elnökjelöltként ugyan ellátogatott Dél-Dakotába, azóta azonban nem járt arra. Sok oka nem is volt rá, az állam ugyanis túlnyomórészt republikánus, és évtizedek óta nem nyert ott demokrata jelölt az elnökválasztáson.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!