A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Házibor miatt korbácsolnának meg egy brit nyugdíjast

Karl Andree, Facebook, Szaúd-Arábia
Vágólapra másolva!
Nem éli túl a 350 korbácsütést családja szerint az a 74 éves férfi, akit Szaúd-Arábiában ítéltek el az alkohollal kapcsolatos törvények megsértése miatt. Karl Andree gyermekei most nyilvánosan szólítják fel a brit miniszterelnököt, hogy járjon közbe apjuk érdekében.
Vágólapra másolva!

Rendőrök találtak házi készítésű bort annak a nyugdíjas brit férfinak a kocsijában, akit az ország szigorú alkoholszabályainak megsértése miatt 350 korbácsütésre ítélt egy bíróság Szaúd-Arábiában. Az eset még tavaly történt, a férfi azóta is vár a nyilvános megszégyenítésre - írja a The Guardian.

A férfi gyermekei most úgy döntöttek, hogy nyilvánosan is felszólítják David Cameront, Nagy-Britannia miniszterelnökét, járjon közbe azért, hogy ne hajtsák végre az ítéletet.

Meg vannak győződve arról, hogy a 74 éves Karl Andree nem éli túl a 350 korbácsütést.

A férfi szabadon bocsátását egy Facebook-csoport is követeli, ott fotót is közzétettek Karl Andree-ról.

A férfi gyermekei a közleményükben leírták, hogy apjuk korábban 25 évig olajipari szakemberként dolgozott Szaúd-Arábiában, vezető pozíciókban. Azt is közölték, hogy a férfi beteg: több alkalommal is rákot diagnosztizáltak nála, sőt asztmája is van. Azt állítják, hogy orvosi segítségre van szüksége.

Megindokolták azt is, hogy miért fordulnak most közvetlenül a brit miniszterelnökhöz. Ezt írták:

Karl Andree gyermekei egy ideje már lobbiznak apjuk érdekében. A külügyminisztérium azt közölte, hogy nagykövetségük alkalmazottai rendszeresen látogatják dzsiddai börtönében a bajba került nyugdíjast. Ellenőrzik egészségi állapotát, tartják a kapcsolatot családjával és ügyvédjével. Azt is elmondták, hogy többször közbenjártak a szaúdi kormánynál a férfi szabadon engedése érdekében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!