Reklámnak minősítették a kétnyelvű utcanévtáblákat

Marosvásárhely, 2015. március 27.
A Kétnyelvű Utcanévtáblákat Marosvásárhelyen! csoport és a Civil Elkötelezettség Mozgalom aktivistája felszereli az ötvenedik kétnyelvű utcanévtáblát az erdélyi Marosvásárhelyen 2015. március 27-én. A civilekből álló két
A Kétnyelvű Utcanévtáblákat Marosvásárhelyen! csoport és a Civil Elkötelezettség Mozgalom aktivistája felszereli az ötvenedik kétnyelvű utcanévtáblát az erdélyi Marosvásárhelyen 2015. március 27-én.
Vágólapra másolva!
A marosvásárhelyi önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség reklámnak tekintette a Civil Elkötelezettség Mozgalom önkéntesei által kihelyezett kétnyelvű utcanévtáblákat, és egyenként ötezer lejes (350 ezer forint) bírságot rótt ki két tetten ért önkéntesre.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben mintegy 80 kétnyelvű utcanévtáblát helyeztek ki Marosvásárhelyen olyan épületek utcafrontjára, amelyek tulajdonosai korábban beleegyeztek ebbe. Március 20-án igazoltatta őket a helyi rendőrség járőre, a bírságolási jegyzőkönyvet pedig április elején kapták kézhez.

A Kétnyelvű Utcanévtáblákat Marosvásárhelyen! csoport és a Civil Elkötelezettség Mozgalom aktivistái szereltek fel kétnyelvű utcanévtáblákat Marosvásárhelyen. Forrás: MTI/Boda L. Gergely

Feljelentést tettek

Kincses Előd ügyvéd azt mondta, mindkét jegyzőkönyvet megtámadták a marosvásárhelyi bíróságon, és hatalommal való visszaélés miatt büntető feljelentést is tettek a helyi rendőrség parancsnoka, Valentin Bretfelean és az ügyben eljáró két rendőr ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről