Nem szállhattak le a budapesti gépről az utasok

brüsszel reptér
A photo taken on March 22, 2016 shows Brussels Airport, in Zaventem, after two explosions rocked the main hall of the airport, killing at least one person and wounding several others. The Brussels metro service was being shut down on March 22, its operator said, following a blast at a station close to the capital's European quarter. / AFP / BELGA / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Nem hagyhatták el az utasok azt a Budapestről érkező repülőgépet, ami a robbantás idején szállt le a brüsszeli Zaventem repülőtéren. A gép biztonságban van, az utasokat egy hangárba vitték. A légitársaság szóvivője buszokat ígért, de a járművek még nem érkeztek meg. Cikkünk folyamatosan frissül.
Vágólapra másolva!

Éppen akkor történt a robbantás a brüsszeli Zaventem repülőtéren, amikor a Brussels Airlines Budapestről érkező járata leszállt - mondta az Origónak Kim Daenen, a légitársaság szóvivője.

Az utasokat ezért nem engedték leszállni a repülőgépről.

A gépet végül egy zárt hangárba vontatták, az utasokat ott szállították ki. Schiffer András a repülőgépen volt, amikor legutóbb beszéltünk vele, még a hangárban volt a többi utassal.

A Brussles Airlines szóvivője azt mondta, hogy az utasokért buszokat küldenek majd. A járművek azokba a szállodákba viszik majd a Budapestről érkező utasokat, ahol szobát foglaltak korábban. Schiffer András azt mondta, hogy nem érkeztek még buszok a hangárhoz.

Zaventem repülőtere a robbantások után Forrás: Origo

A politikus arról is beszélt, hogy a fedélzeten hivatalos tájékoztatást nem kaptak a robbantásról, csak a telefonjuk segítségével értesültek az eseményekről. Szerinte a személyzet sem tudta, meddig kell várniuk. A gép reggel 8 óra 20 perc környékén landolt, és

végül 10 óra 20 perckor vontatták a biztonságosnak minősített hangárba.

Nem csak a budapesti gép utasai rekedtek a repülőgépen: korábban a spanyol Iberia Airlines gépével érkező embereknek sem engedték, hogy elhagyják a fedélzetet.

Reggel 8 óra körül két robbanás rázta meg a brüsszeli Zaventem repülőteret az indulási oldalon. A belga média szerint legalább 13 ember meghalt, és 35-en megsérültek. Állítólag öngyilkos merénylet történt. A detonációk előtt több szemtanú lövéseket hallott, a merénylet az American Airlines és a Brussels Airline check-in-pultja közelében történt.

Nem sokkal később robbanás volt az uniós negyed közepén található Maalbeek metróállomáson. A belga kormány a legmagasabb szintre, négyesre emelte a terrorkészültséget a fővárosban.

A merényletsorozat eseményeit itt követheti percről percre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről