Több mint ezer menekültet mentettek meg a vízbe fúlástól

Földközi-tenger, észak-afrikai menekültek, A nap képei május 13
A brit védelmi minisztérium (MOD) által közreadott kép a Földközi-tengerből kimentett észak-afrikai menekültekről a Brit Királyi Haditengerészet HMS Bulwark nevű partraszálló-hordozó hajójának a fedélzetén. A Földközi-tengeri menekültválságnak becslések szerint az idén eddig legkevesebb 1500 halálos áldozata volt. MTI/EPA/MOD/Carl Osmond http://www.origo.hu/nagyvilag/20150513-kommandosokat-is-bevetne-az-eu-libiaban.html
Vágólapra másolva!
Közel 1400 migránst mentettek meg a Földközi-tenger déli részein az olasz parti őrség és a haditengerészet hajói kedden - közölték tisztviselők.
Vágólapra másolva!

A parti őrség mintegy 780, míg a haditengerészet mintegy 570 embert mentett ki a tengerből. Emellett 730 migráns érkezett meg egy nagyobb hajó fedélzetén a szicíliai Pozzalo kikötőjébe. Őket az utóbbi napokban mentették ki a tengerről különböző mentőakciók keretében.

A migránsok nagy része feltételezhetően afrikai országokból származi, és Líbia partjairól vágott neki az Európába vezető útnak a Földközi-tengeren keresztül.

Tisztviselők attól tartanak, hogy

az idő javulásával a migránsok száma a tengeren is emelkedik.

Több mint 1,2 millió közel-keleti, ázsiai és afrikai menekült és migráns érkezett Európába 2015 eleje óta.

A brit védelmi minisztérium (MOD) által közreadott kép a Földközi-tengerből kimentett észak-afrikai menekültekről Forrás: MTI/EPA/MOD/Carl Osmond
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről