A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szélsőségesek ellen küzdő újságírót gyilkoltak meg Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Lőtt sebeibe halt bele a pakisztáni Karachi városában Khurram Zaki újságíró, aki cikkeiben és a közösségi médián a szélsőségesek ellen kampányolt. Egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, kik vállalták magukra a gyilkosságot.
Vágólapra másolva!

Zaki a pakisztáni Karachi városában vacsorázott szombat este, amikor egyelőre azonosítatlan motorosok érkeztek a helyszínre, és több lövést leadtak. Zaki belehalt sérüléseibe, vacsorapartnere állapota kritikus, és egy arra járó civil is megsérült.

Az újságíró a Let Us Build Pakistan weboldalnak dolgozott, amely egy "progresszív, befogadó és demokratikus Pakisztánért" küzd - írja a BBC. Ő maga az iszlám Shia ágához tartozott, és a szekták által elkövetett gyilkosságok és a szunnita fundamentalista csoportok általi erőszak ellen kampányolt.

Kollégája, Jibran Nasir az Al Jazeerának elmondta, hogy biztos benne: a meglehetősen szókimondó cikkei és közösségi médiás bejegyzései miatt gyilkolták meg Zakit. Jelenleg

a pakisztáni tálibok egy csoportja vállalta magára a lövöldözést,

de a rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy nem ez lenne az első olyan alkalom, amikor olyan tettekért vállalnák a felelősséget, amiket nem ők követtek el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!