A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ismét túszokat ejtettek a tálibok

Vágólapra másolva!
A tálib felkelők újabb buszos túszejtést követtek el az észak-afganisztáni Kunduz tartományban szerdán, míg a keleti Gazniban a biztonsági erők tucatnyi tagját gyilkolták meg.
Vágólapra másolva!

Hidzsratullah Akbari kunduzi rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a tálibok az autópályán feltartóztattak és átkutattak egy buszt, az utasait pedig túszul ejtették.

A tartományi tanács egyik tagja, Amruddín Váli úgy véli, hogy legalább 40 ember esett a szélsőségesek fogságába. Váli hozzátette: tudomása szerint egy személyautó utasait is túszul ejtették a tálibok.

Az orosz Sputniknews úgy tudja, hogy majdnem ötven embert ejtettek túszul Bagh Meeri falu közelében.

Biztonságiakkal végeztek

Dzsavíd Zalangi, Gazni tartomány rendőrségi szóvivője elmondta, hogy napokkal korábban a biztonsági erők tizenkét tagját ejtették foglyul a szélsőségesek a nyílt utcán. Holttestüket kedd este találták meg Andar körzetben.

Ketten a titkosszolgálat tagjai voltak, a többek rendőrök és katonák.

Több mint egy héttel ezelőtt az iszlamisták számos buszt tartóztattak fel a kunduzi utakon, és több mint 180 utast ejtettek túszul. Nagy részüket az akció után röviddel elengedték, míg tíz embert a helyszínen agyonlőttek, két másikkal pedig kicsivel később végeztek.

Az akkori túszok közül nyolcan még mindig a szélsőségesek foglyai. A tálibok szerint a hadsereg tagjairól van szó, de az afgán kormány vitatja ezt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!