A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Nem jutottak semmire Szíriáról Lausanne-ban

LAVROV, Szergej; KERRY, John
Lausanne, 2016. október 15. Szergej Lavrov orosz (b) és John Kerry amerikai külügyminiszter a szíriai válsághelyzetről tartott miniszteri szintű nemzetközi tanácskozáson a svájci Lausanne-ban 2016. október 15-én. (MTI/EPA pool/Jean-Christophe Bott)
Vágólapra másolva!
Érdemi előrelépés nélkül ért véget a szíriai polgárháborúról az Egyesült Államok, Oroszország és több közel-keleti ország képviselői között szombaton tartott magas szintű egyeztetés Lausanne-ban.
Vágólapra másolva!

Az orosz külügyminiszter orosz hírügynökségeknek azt mondta, a svájci városban tartott tárgyalás résztvevői megegyeztek abban, hogy folytatják az egyeztetést.

Szergej Lavrov hozzátette, hogy a megbeszéléseken több "érdekes ötletet" is megvitattak, és a résztvevők egyöntetűen a szíriai konfliktus politikai rendezésének mihamarabbi megindítását szorgalmazták.

Az amerikai külügyminiszter a több mint négyórás megbeszélés után újságíróknak azt mondta, hogy a szíriai tűzszünet helyreállításához vezető több lehetőséget is számba vettek. Hozzátette, hogy voltak feszült pillanatok a tárgyalás során.

Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE pool/Jean-Christophe Bott

John Kerry közölte: a résztvevők hétfőn folytatják az egyeztetést a lehetséges további lépésekről, arra viszont nem tért ki, hogy milyen formában. Úgy fogalmazott, hogy a szombati találkozó alapján talán másfajta megközelítésekkel fognak előállni az érintett országok képviselői.

Az Egyesült Államokon és Oroszországon kívül Katar, Törökország, Szaúd-Arábia, Irán, Egyiptom, Irak és Jordánia is képviseltette magát a lausanne-i tárgyaláson, amelyen jelen volt Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottja is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!