Lecsapott a német rendőrség a dzsihádisták mecsetjére

Németország, Fussilet 33
Berlin, 2017. február 28. Rendőrök egy berlini lakótelepen 2017. február 28-án. Hajnalban a rendőrség huszonnégy berlini helyszínen ütött rajta és tartott házkutatást, amelyek kapcsolatban vannak a Fussilet 33 mecsetet működtető és betiltott muzulmán szervezettel. A mecsetbe járt a tunéziai Anisz Amri, aki 2016. december 19-én teherautóval egy berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtott, és több embert megölt, sokakat megsebesített. (MTI/EPA/Oliver Weiken)
Vágólapra másolva!
A berlini rendőrség huszonnégy helyszínen tartott hajnalban razziát és házkutatást a Fussilet 33 társaság tevékenységével összefüggésben. A Fussilet 33 által fenntartott mecsetbe járt a tunéziai Anisz Amri, aki tavaly teherautóval egy berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtott.
Vágólapra másolva!

A razziában több mint négyszáz rendőr vett részt. Az ügyészség nyomozást folytat a Fussilet 33 ellen, amelyet azzal gyanúsítanak, hogy a mecsetje radikális iszlamisták találkozóhelye – számolt be internetes oldalán a Deutsche Welle.

Rendőrök egy berlini lakótelepen Forrás: MTI/EPA/Oliver Weiken

Gyakran járt a mecsetbe Anisz Amri is, múlt héten pedig a hatóságok őrizetbe vettek három férfit, akik a gyanú szerint kapcsolatban állnak az Iszlám Állammal – és ők is ebbe a mecsetbe jártak.

A mecset 2015 óta áll megfigyelés alatt, mert a hatóságok azt gyanították, hogy dzsihádistákat toboroznak itt, valamint adományokat gyűjtöttek terrorista támadások végrehajtására Szíriában, a múlt heti razziák után pedig be is zárták.

Thomas de Maizière német belügyminiszter elmondása szerint több mint ötszáz olyan embert azonosítottak, aki potenciális veszélyt jelent, majdnem a felük nem német állampolgár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!