Négyszáz delfin vetette magát partra Új-Zélandon

animal environment Horizontal
This handout from the New Zealand Department of Conservation taken and released on February 10, 2017 shows pilot whales, which beached themselves overnight, at Farewell Spit in the Golden Bay region at the northern tip of New Zealand's South Island. More than 400 whales were stranded on a New Zealand beach Friday, with hundreds already dead as volunteers raced to refloat the survivors, the Department of Conservation said. / AFP PHOTO / New Zealand Department of Conservation / STR / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / NEW ZEALAND DEPARTMENT OF CONSERVATION" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Önkéntesek próbálják megmenteni az utolsó túlélő delfineket a több mint négyszáz közül, amelyek partra vetették magukat Új-Zélandnál.
Vágólapra másolva!

Mintegy háromszáz partra vetődött delfin elpusztult éjszaka Farewell Spitnél. Ez volt az egyik legtragikusabb tömeges delfin-„öngyilkosság” Új-Zélandon.

Péntek reggel több száz önkéntes próbálta menteni a delfineket.

Az állatok háromnegyede éjszaka elpusztult Forrás: AFP/Str

A tudósok egyelőre nem tudják pontosan, miért vetik ki néha partra magukat a delfinek – emlékeztetett a BBC. Előfordul, hogy az „öngyilkos” állat öreg és beteg, esetleg megsérült, vagy véletlenül vetődik a sekély vízbe.

A partra vetődött delfin segélyjeleket ad le, amivel a társait is a sekély vízbe csalja, és az apály nyomán az állatok szárazra kerülnek.

Önkéntesek próbálják menteni a túlélőket Forrás: AFP/Tracy Neal

Összesen 416 állat vetődött most partra, és bár már csütörtök éjszaka értesültek róla a környezetvédelmi hatóságok, a sötétben veszélyes lett volna megkezdeni a mentést.

Már több delfint sikerült visszataszigálni a vízbe, a túlélőket pedig orvosok és önkéntesek tartják nedvesen, és próbálják nyugtatni őket.

A gömbölyűfejű-delfin a cetek rendjébe, a fogascetek alrendjébe és a delfinfélék családjába tartoznak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről