3,3 millió dollárt fizet Madison az agyonlőtt fiú családjának

GettyImageRank2 Picture RACE Built Structure DEATH Justice - Concept SOCIAL ISSUES HORIZONTAL Protest FAMILY USA TOWN HALL CRIME VIOLENCE Wisconsin Madison - Wisconsin LAW Organized Group Hold 2015 2014-15 US Protests Against Excessive Police Force Tony R
Peren kívül megegyezett Tony Robinson családja
Vágólapra másolva!
Több mint hárommillió dollárt – csaknem egymilliárd forintot – kap annak a fekete fiatalnak a családja, akit két éve agyonlőtt egy fehér rendőr az Egyesült Államokban, Madisonban – jelentették be csütörtökön ügyvédek.
Vágólapra másolva!

A Wisconsin állambeli Madisonban a 19 éves Tony Robinson zavartan viselkedett, ezért egy barátja kihívta a rendőrséget. A halál pontos körülményei máig nem tisztázottak, a fegyverét használó rendőr azt állítja, hogy Robinson rátámadt, ütni kezdte őt, és ezért használta fegyverét. A boncolás kimutatta, hogy a fiatal kábítószer hatása alatt állt, egyebek közt hallucinogén gombákat evett.

Peren kívül megegyezett Tony Robinson családja Forrás: AFP/2015 Getty Images/Scott Olson

A haláleset tiltakozási hullámot indított el a településen. A rendőr ellen belső vizsgálatot kezdtek, de ennek eredménye szerint nem történt szabálytalan intézkedés. Az áldozat családjának a héten 3,35 millió dollár – 970 millió forint – fájdalomdíjat ajánlott Madison város biztosítója peren kívüli egyezség fejében.

A rendőr jogi képviselője azt mondta, hogy perköltségkímélő üzleti döntés született. A család ügyvédje szerint viszont egy centet sem fizettek volna nekik, ha úgy gondolják, hogy megnyerhetik a pert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről