Azt hitte, eljött a világvége

Horizontal MIDDLE EAST WAR RELIGIOUS CONFLICT MILITARY OFFENSIVE MILITARY HELICOPTER BOMBARDMENT MISSILE BATTLE
A combat helicopter fires missiles during fighting between Iraqi troops and fighters of the Islamic State group, in Mosul on February 24, 2017. Iraqi forces entered west Mosul neighbourhoods, a key stronghold in the shrinking "caliphate" of the Islamic State group, which replied with deadly suicide attacks in Iraq and Syria. The elite Counter-Terrorism Service that did most of the fighting in the four-month-old Mosul offensive entered a neighbourhood further west along the city's southern limits. / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Vágólapra másolva!
A csütörtök éjszakai, afgán terroristák elleni bombatámadás legalább 90 terrorista halálát okozta, és legalább három alagút is megsemmisült. Az amerikaiak ledobták az eddig ismert legnagyobb és legnehezebb nem nukleáris bombájukat, amelyet "minden bombák anyjaként" is emlegetnek. Civilek nem haltak meg.
Vágólapra másolva!

Eddig 36 halottról számoltak be pénteken, mára viszont már legalább 90 terrorista haláláról beszélnek a csütörtök éjszakai légitámadás után.

A dzsihádisták tagadják, hogy közülük bárki is meghalt volna, de Eszmail Sinvar, a körzet kormányzója szerint a bombázásban

a dzsihádista szervezet 92 harcosa halt meg. Továbbá még három föld alatti alagút és a felhalmozott fegyverkészletek többsége is megsemmisült.

A bombát, amelyet minden bombák anyjaként is emlegetnek, a 10,2 tonna súlyú és GPS irányítású eszközt most először vetették be, az afganisztáni Nangarhar tartományban.

Forrás: AFP/Aris Messinis

A brit The Guardiannek azt nyilatkozta egy környéken lakó férfi, hogy

azt hitte, eljött a világvége.

A ház falai megrepedtek, ajtajai és ablakai pedig betörtek. Az Iszlám Állam-ellenes akcióban civilek nem haltak meg. A beszámolók szerint a helyi lakosok nagy része már akkor elhagyta a térséget, amikor az amerikai műveletek elkezdődtek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!