A magyar kreativitást ünnepelték Washingtonban

Vágólapra másolva!
Magyarország a visegrádi négyek elnökségét lezáró programsorozat részeként a washingtoni nagykövetségen a magyar kultúrát, dizájnt és divatipart népszerűsítő eseményen mutatta be Zoób Katalin divattervező V4-es tematikájú kollekcióját a washingtoni politikai, társasági és kulturális élet meghatározó szereplőinek. A telt házas rendezvény végén a vendégek felállva, tapssal ünnepelték a magyar kreativitást.
Vágólapra másolva!

Dr. Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete nyitóbeszédében kiemelte, a kollekció a dizájn által fejezi ki a V4-es országok együttműködését. Hangsúlyozta, hogy a bemutató egyben a magyar tudás, kreativitás ünnepe is.

Nagyszabású bemutató volt a washingtoni magyar követségen

A 18 magyar modell, közel 40, nemzeti motívumokat megjelenítő, különleges ruhát mutatott be. A program zenei aláfestését Pál István „Szalonna”, a Magyar Állami Népi Együttes prímása és zenekarvezetője adta. A divat összekapcsolja a kultúrát és a kreativitást, egy olyan kommunikációs nyelv, amelyik erőteljesen közvetíti nemzeti identitásunkat is. A részt vevő amerikai közönség megértette ezt a nyelvet, és hatalmas tapssal fejezte ki elismerését.

Nagy sikert aratott a magyar bemutató

A bemutatót méltatta a legnagyobb washingtoni divatesemény, a DC Fashion Week szervezője is, és kifejtette, hogy örömmel látna magyar tervezőket a divathét során. A bemutató ráirányította a figyelmet a magyar divatiparra, arra a magas szintű kreatív és szakmai háttérre, amely sikeressé teheti magyar tervezők bemutatkozását, üzleti terjeszkedését az Egyesült Államokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!