Kacatok helyett végre pénzt vitt haza a kleptomániás macska

Vágólapra másolva!
Egy brit macska régóta kleptomániával küzd, azonban apróságok után ezúttal nagy zsákmánnyal tért haza: az egyik szomszédtól 25 fontot lopott el – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Theo, a 8 éves sziámi macska rendszeresen lopkod a szomszédoktól: gazdája, Rachael Drouet feladata, hogy megpróbálja visszajuttatni a tárgyakat, például karácsonyi dekorációkat a tulajdonosoknak. Az Ipswichben élő nő és családja gyakran viccelődött azzal, hogy Theo végre valami hasznosat is ellophatna a "kacatok" helyett, ami végre megtörtént:

a macska több mint 25 fonttal tért haza,

amit az egyik szomszéd a tejesembernek hagyott kint a bejárati ajtaja előtt.

A család nemrég költözött egy másik házba, és remélték, hogy az új környezetben Theo felhagy a lopásokkal. A macskának viszont esze ágában sem volt változtatni, és

emelte a tétet, amikor hazahozta a műanyag zacskóba dugott pénzt.

Szerencsére benne volt a tulaj neve és címe, aki nem csinált problémát az ügyből.

– mondta Rachael.

A BBC megkérdezett egy macskabiológust is az ügyről, aki szerint a macskák gyakran viselkednek így, de általában csak ételmaradékokat lopnak ki a kukákból. Az igazi tolvajok viszont azok, akik emberek által használt tárgyakat lopnak el: a szakértő szerint azért, mivel ha nem élnek együtt más macskákkal, vagy az anyjuk nem tanította meg őket vadászni, inkább a "játékokra" fókuszálnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről