A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Eloltották a 30 tűzoltó halálát okozó erdőtüzet

Shanxi mobilized more than 6,000 fire forces at 'offensive' overnight at Wuyuan Mountain Fire China Chinese Shanxi Changzhi Qinyuan Wuyuan Mountain fire forest
More than 6,000 Chinese firefighters spray water to distinguish the fire after the Wuyuan Mountain Fire broke out in Guojiaping village, Qinyuan county, Changzhi city, north China's Shanxi province, 29 March 2019. Shanxi mobilized more than 6,000 fighting forces during the night "offensive" Wuyuan Mountain Fire. On the morning of March 31, the command of the first forest fire line of Shanxi Qianyuan "3 · 29" issued a message, according to the meteorological conditions, the temperature is lower, the wind is smaller, which is the best time to putt out the fire.
Vágólapra másolva!
Kedd délre sikerült megfékezni a Kína délnyugati részén fekvő Szecsuan tartományban vasárnap óta tomboló erdőtüzet, mely harminc tűzoltó halálát okozta - jelentette a kínai állami média.
Vágólapra másolva!

Bár a terület egyes részein még mindig ég a tűz,

- nyilatkozta Vu Szong, az érintett Muli járás vezetője.

Az oltási munkálatokat a nehezen járható, hegyvidéki terület nehezíti.

A tűznek civil áldozata nem volt.

A lángok szombaton csaptak fel a Szecsuan déli részén található Liangsan prefektúrában, mintegy 3800 méteres magasságban. A katasztrófa-elhárítás összesen 689 embert vezényelt a helyszínre.

A meghalt tűzoltók közül a legidősebb 49, a legfiatalabb pedig csupán 19 éves volt Forrás: Imaginechina/Shi daijun - Imaginechina/Shi Daijun

Vasárnap a szél felerősödése miatt a tűz nagy erővel belobbant, és

a megváltozott szélirány csapdába ejthette a tűzoltókat, akik közül harminccal megszakadt a kapcsolat.

Holttesteiket hétfő estére találták meg, keddre pedig mindannyiukat azonosították. A helyi kormányzat mártírnak nevezte őket. A meghalt tűzoltók közül a legidősebb 49, a legfiatalabb pedig csupán 19 éves volt.

A kínai meteorológiai hivatal, a katasztrófavédelem, valamint az erdő- és pusztagazdálkodási hivatal hétfő este súlyos veszélyt jelző vörös riasztást adott ki az erdőtüzekre vonatkozóan az ország több régiójára az április 2. és 8. közötti időszakra.

A figyelmeztetés kiadásában az is közrejátszott, hogy a hétvégén esedékes a csingming nevű ünnep, vagyis a kínai halottak napja, amikor az emberek szokás szerint pénzt szimbolizáló papírokat égetnek és füstölőket gyújtanak hozzátartozóik sírjainál, fokozva ezzel a tüzek kialakulásának veszélyét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!