A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Soros György pénzeli antiszemita és iszlamista szervezetek Donald Trump elleni tüntetéseit

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 24, 2019 in Davos, eastern Switzerland. - Billionaire investor George Soros said, on January 24, 2019 that Chinese President Xi Jinping was "the most dangerous enemy" of free societies for presiding over a high-tech surveillance regime. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Idén, január 19-én is néhány ezren tüntettek a Donald Trump vezette republikánus, jobboldali amerikai kormányzat ellen Washington DC-ben a harmadik alkalommal megrendezett, úgynevezett „Nők Menetén", amelynek apropóját az elnök két éve történt beiktatása adta. A Tűzfalcsoport oknyomozó riportjában megdöbbentő dolgokat derített ki a rendezvény szervezőinek a hátteréről.
Vágólapra másolva!

A magyar zsidó közösség jogvédelmével foglalkozó Tett és Védelem Alapítvány egy tavalyi tanulmányában hívta fel a figyelmet arra, hogy a Trump-ellenes mozgalom egyik kiemelkedő alakja, a palesztin migráns hátterű Linda Sarsour nevű, magát „interszekcionalista" feministaként meghatározó nő, aki

nyíltan támogatja a muszlim szokás szerinti „becsületgyilkosságokat", illetve a női nemi szervek megcsonkítását elfogadó, nem mellesleg Izrael-ellenes iszlamista szervezeteket.

Linda Sarsour Forrás: AFP/Getty Images/Dia Dipasupil

A becsületgyilkosság egy családtag megölése a többi családtag által, amelyben az elkövetők szerint az áldozat megsértette a család becsületét, a közösség vagy a régió elveit. Az oka legtöbbször egy elrendezett házassági ajánlat visszautasítása, olyan kapcsolat fenntartása, amit a család nem fogadott el, házasságon kívüli szexuális kapcsolat, szexuális erőszaknak való áldozatul esés, nem megfelelő öltözködés vagy nem heteroszexuális kapcsolat fenntartása. Az ENSZ 2000-es becslése szerint évente 5.000 nő esik becsületgyilkosságok áldozatául. A BBC közlése szerint viszont női jogi szervezetek gyanítják, hogy évente több mint 20.000 nőt gyilkolnak meg.

Az idei rendezvényen szintén botrányt okozott megjelenésével az ismert televíziós személyiség Tamika Mallory is, az Iszlám Nemzete elnevezésű szélsőséges, a feketék felsőbbrendűségét hirdető csoport Louis Farrakhan nevű vezetőjének egyik méltatója,

miközben Farrakhan antiszemita és homofób nézetei az Egyesült Államokban széles körben ismertek.

Tamika Mallory Forrás: Tűzfalcsoport

A brit baloldali napilap, a The Guardian persze úgy tartja számon a „Nők Washingtoni Menete" rendezvényt, mint „spontán" akciókat a nők jogaiért.

Egy másik balliberális médium, a Vox, „hatalmas, spontán szerveződő mozgalmat" emleget a felvonulások mögött. Honlapján, a felvonulás szervezői mint „alulról szerveződő kezdeményezést" reklámozzák művüket, „független" szervezőkkel.

Az indiai muszlim migráns hátterű Asra Q. Nomani, a Wall Street Journal riportere szerint ez egy olyan ötlet, amelyet ő, liberális feminista, magáévá tehetne.

De tudom – írja egyik esszéjében –, hogy a felvonulás szervezői nem beszélnek a valóságról:

„Nők Menete", Washington, 2019. január 19. Forrás: Brazil Photo Press/BRAZIL PHOTO PRESS/Vanessa Carvalho

A mozgalom finanszírozása kapcsán elmerülhetünk a bevándorláspárti spekuláns, Soros György és az Open Society dokumentumaiban, és feltehetjük a kérdést:

vajon mi a kapcsolat Hillary Clinton egyik legnagyobb adományozója és a „Nők Menete" között?

A válasz: sok.

Forrás: Tűzfalcsoport

A Google Dokumentumok alapján kiderül, hogy Soros György finanszírozott, illetve szoros kapcsolatot tartott fenn legalább 56 felvonulási partnerrel, beleértve olyan „kulcsfontosságú partnereket" is, mint a Planned Parenthood, amely ellenzi Trump abortuszellenes politikáját, valamint a Nemzeti Erőforrás-védelmi Tanács, amely nem támogatja Trump környezetvédelmi politikáját.

A további Soros-szálak a „Nők Menete" szervezeteivel a pártos MoveOn.org (amely hevesen Clinton-párti), a Nemzeti Akcióhálózat (melynek korábbi ügyvezető igazgatóját mint a felvonulás egyik társelnökét a „holnap vezetőjeként" méltatta Obama vezető tanácsadója, Valerie Jarrett, egy másik tisztségviselőt pedig „a logisztika fejeként").

Más Soros által pénzelt szervezetek, amelyek „partnerek" a felvonuláson: az Amerikai Polgári Jogi Unió, az Alkotmányos Jogok Központja,

az Amnesty International és a Human Rights Watch,

hangsúlyozza Asra Q. Nomani.

A „Nők Menete" – amely következetesen ködösít a muszlim szélsőségesek témájában – partnerei közé tartozik az Amerikai–Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR), amely nemcsak terelt a szeptember 11. utáni iszlamista radikalizmus kérdésében, hanem ellenzi azokat az iszlám reformokat, amelyek lehetővé tennék például, hogy nők fejkendő viselése nélkül imádkozhassanak.

„Nők Menete", Washington, 2019. január 19. Forrás: Brazil Photo Press/BRAZIL PHOTO PRESS/Vanessa Carvalho

A partnerek közé tartozik a Déli Szegénységjogi Központ (SPLC), amely Maajid Nawaz muszlim reformert hamisan „muzulmánellenes szélsőségesként" tüntette fel egy – a választások előtt megjelent, elfogult – jelentésében.

Hasonlóan a 2016-os elnökválasztás utáni tüntetésekhez – amelyeken szerepelt az

felirat, és amelyek nem „spontának" voltak, amint arról bizonyos médiumokban is beszámoltak – a „Nők Menete"

annak a stratégiai identitáspolitikának a kiterjesztése, amely fragmentálja a mai Amerikát, és egyértelműen Soros és a baloldali demokraták érdekeit szolgálja.

Trump-ellenes tüntetés Washingtonban, 2016. november 9. Forrás: Tűzfalcsoport
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!