Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Allah Akbar, mocskos franciák, így rohamoztak meg radikális fiatal muszlimok egy francia rendőrőrsöt

Vágólapra másolva!
Mintegy 15 radikalizálódott fiatal muszlim támadta meg a franciaországi Val-de Reuil-Louviers rendőrkapitányságát csütörtökről péntekre virradóra. A támadásban pirotechnikai eszközöket, házi készítésű bombákat, lövedékeket is felhasználtak.
Vágólapra másolva!

A támadás a Le Figaro szerint egészen „látványos” volt. Természetesen teljesen felkészületlenül érte a kapitányság ügyeleteseit. Az erőszakos muszlim fiatalok színes füstbombákat, házi készítésű bombákat és köveket dobáltak a rendőrökre. Lövedékek is voltak náluk.

Megpróbáltak bejutni a kapitányság épületébe, megtámadták a rendőröket is.

A rendőrök könnygázt lőttek közéjük, de közben segítséget kellett kérniük. A Bűnözés Elleni Osztag (BAC) és a Megyei Közbiztonsági Igazgatóság (DDSP) embereinek megérkezése után a támadók elmenekültek. 115 robbanó lövedéket hagytak maguk után a helyszínen. Egy rendőrautó is megsérült, és betörtek az épület ablakai. A rendőrök megúszták komolyabb sérülés nélkül.

Miközben csoportosan elkövetett szándékos károkozás bűncselekménye miatt indult nyomozás, az eljárás jelenlegi szakaszában már annyit lehet tudni, hogy

a támadók álarcot viselő, 15-20 év körüli, feltehetőleg radikalizálódott muszlim fiatalok voltak,

és olyanokat kiabáltak a támadás közben, hogy

A támadás óriási felháborodást váltott ki a rendvédelmi szervek dolgozóiban, a rendőr szakszervezet közleményben tiltakozott, és a rendőrök elkeseredett állapotára hivatkozott, és arra, hogy a francia rendőrök az erejük végéhez közelednek.

A Le Figarónak egy rendőrszakszervezeti vezető arról beszélt, hogy tavaly nyáron már megtámadták ezt a rendőrőrsöt. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a 2018. júliusi támadás ugyanilyen volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről