A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Egy hétig bolyongott az erdőben egy idős amerikai férfi, mire rátaláltak

Eugene Jo megtalálása
A 73 éves Eugene Jo 2019. június 22-én kóborolt el társaitólegy hatalmas erdőben.
Vágólapra másolva!
Egy héten át több mint hetvenen kutattak egy elkóborolt kaliforniai férfi után az Egyesült Államokban. Mint kiderült, ahhoz képest, hogy hat napon át semmit nem evett, meglepően jó állapotban került elő - írta az AFP hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Los Angelesben élő 73 éves Eugene Jo egy tucatnyi nyugdíjas társával indult el túrázni 2019. június 22-én az Angeles-i Nemzeti Erdőségbe (ANF).

A többiek múlt szombaton csak félúton, a kora délutáni órákban vették észre, hogy Eugene nincs sehol.

Hiába kezdték el keresni, órákon át kiáltozták a nevét, de nem akadtak a nyomára, sőt az idős férfi telefonja sem volt kapcsolható, mivel az időközben lemerült. A túrázótársai, hogy még sötétedés előtt hazaérjenek, visszafordultak, miközben értesítették a hatóságokat. A mentőalakulatok még aznap este a keresésére indultak, mentőhelikopterrel is pásztázták a hatalmas erdős területet, de napokon át nem jártak eredménnyel.

A 73 éves Eugene Jo 2019. június 22-én kóborolt el társaitól egy hatalmas erdőben Forrás: Facebook

A hozzátartozói a közösségi oldalakat elárasztották az eltűnt férfi fotójával, Kalifornia-szerte kiplakátolták vele az oszlopokat, a boltok kirakatait. Mígnem most szombaton, azaz eltűnése után épp egy héttel számos amerikai hírcsatorna rendkívüli hírekben számolt be arról, hogy Eugene Jóra meglehetősen jó állapotban találtak rá a mentőalakulat tagjai az erdő mélyén.

Az egyébként dél-koreai származású férfi épp bóbiskolt az egyik fa tövében, amikor ráleltek.

A rendőrökkel tudott kommunikálni, sőt járni is tudott, annyira azért nem volt legyengülve. Később elmondta, hogy egy darab szendvics volt csak nála, úgyhogy majd egy hétig semmit sem evett, és az egyik kis patakhoz járt vissza vizet inni, annak közeléből nem mert eltávolodni. Mostanság Kaliforniában is hatalmas hőséget mérnek napközben, így az éjszakái még az erdő mélyén is viszonylag enyhék voltak. Eugene-t ettől függetlenül kórházba szállították egy alapos kivizsgálásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!